As vrea sa cred ca stiu cine va cumpara aceasta casa. Ca am inteles exact „tiparul cumparatorului”. Si ca am anticipat corect, nevoile. Asadar..
Daca ai luat decizia de a cumpara o casa, inseamna ca sunteti o familie. Ca discutam de doi parinti si cel putin un copil. Poate doi, poate unul pe drum. Poate, cu voi, va sta si o bunica. Sau ambii bunici.
Probabil pana acum ati locuit la bloc. Poate in apartamentul vostru, poate in ceva inchiriat. Si astazi, ati decis sa va mariti spatiul. Poate pentru confortul vostru sau poate pentru ca venirea unui nou membru v-a dus catre decizia asta.
Poate ca sunteti genul care si-a dorit mereu o casa „pe pamant”. Sau poate, la fel ca mine, atunci cand ati aflat ca se mareste familia, ati spus „vreau sa-mi cresc copii in curte, in aer liber, sa se joace in voie, oricand, fara program de parc”. Poate v-ati gandit ca e mai sanatos sa „pedaleze pe camp”, printre buruieni, decat pe asfalt printre masini.
Poate v-ati gandit ca seara, in loc sa inchideti geamurile apartamentului si sa porniti aerul conditionat, e mai sanatos si mai frumos sa deschideti usa si sa stati pe terasa. Sau in foisor. Sa va bucurati de adierea vantului si de mirosul ierbii proaspat taiata.
Poate ca va doriti sa aveti musafiri si sa petreceti cu ei clipe frumoase, afara, in curte, in loc sa va ingramaditi cu totii in bucataria apartamentului.
Poate ca va doriti sa va cunoasteti vecinii, sa socializati, sa gatiti impreuna. Sa plecati impreuna in vacante sau sa vi se plimbe copiii dintr-o casa in alta, sa se aseze la ce masa gasesc intinsa si sa nu stiti niciodata la care familie sunt, dar sa stiti ca sunt in siguranta, pentru ca „sunt pe strada, in gasca”.
„Viata la curte” nu e usoara. Dar e frumoasa. Cand te muti in afara orasului iti asumi faptul ca nu mai ai mijloacele de transport in comun „in fata blocului”. Ca „ma duc la piata” inseamna ca scoti masina din parcare. Ca fiecare zi de mers „cu copii la scoala” inseamna stat in trafic, nu „am iesit din bloc, am intrat in scoala”.
Dar statul la casa inseamna libertate. Inseamna aer. Inseamna comunitate. Inseamna, dincolo de orice, bucuria fiecarui „am ajuns acasa”, pe care il simti, il traiesti si de care te bucuri, in fiecare seara!
In zona de nord a orasului Pantelimon, la granita dintre Pantelimon si Dobroesti, intr-o zona noua, proaspat sistematizata, prevazuta cu toate utilitatile (apa, canal, gaze, curent), s-a „asternut” o „mare” de case noi. O parte locuite, o alta parte in curs de finalizare, altele inca in curs de executie si cateva loturi ramase inca neconstruite. Si care urmeaza a fi.
O zona cu premize de dezvoltare majore, pentru ca aici se afla in constructie stadionul de fotbal avizat FRF, un cartier de blocuri, dar si o cale de acces noua catre Bucuresti. Intre timp insa, accesul spre casa pe o bucata de drum, este lipsit de asfalt.
Casele din jur sunt toate noi, oamenii din jur sunt noi si ei. Adica in mare parte la fel ca voi, veniti din Bucuresti sau si mai exact, veniti de departe din tara, adusi aici de facultati si joburi si „indradacinati” in Pantelimon.
Casa. Casa e o poveste. Una frumoasa. Am ales sa fie casa doar pe parter. Cu peste 100 mp utili, dispusi in 3 dormitoare, 2 bai, un living generos si o bucatarie unde gatesti, dar unde iei si masa. Cu o mica terasa in fata casei. Si cu un pod inalt, de aproape 3 m inaltime in punctul central. Cu loc unde poti depozita orice, oricand. Sau unde poti crea un spatiu de relaxare, putin ferit de restul casei. Si spun spatiu, pentru ca ai spatiu mare. Si ai ferestre si lumina naturala.
La parter ai doua bai. Ambele cu geam. Una cu cada, alta cu dus. Ai trei dormitoare de dimensiuni apropiate, sa nu se certe nimeni pe care camera si a cui e. Ai o bucatarie de 14 mp. Generoasa. Spatioasa. Si un living de 23 mp, plus holul din fata lui.
Compartimentarea casei este excelenta. Daca cineva gaseste ceva in neregula la ea, sa ne spuna si noua. 😊
Avem finisaje de buna calitate. Nu avem „lux”, nu avem „premium”. Avem lucruri corecte, cinstite, bine alese si bine montate. Se vede de altfel cu ochiul liber.
Avem incalzire in pardoseala si centrale termica pe gaze.
Pe casa avem tabla Blitz si sistem de preluare a apelor pluviale. Si toate scurgerile duc in sistemul de preluare a apelor pluviale, nu se vor scurge pe fundatia casei.
Avem tamplarie PVC Salamander cu geam tripan si sticla reflectorizanta.
Avem glafuri la ferestre.
Avem trotuar turnat in jurul casei.
Avem parcare betonata pentru doua masini.
Avem loc de foisor prevazut in curte.
Avem poarta acces auto, cu pregatire pentru automatizare.
Avem gard imprejmuitor.
Avem toate utilitatile.
Si, desi aveam de toate, lipsea ceva. Casa e superba. Stiam ca o sa placa. Dar ne-am dus involuntar cu gandul ca „ce vine dupa”. Stiti voi, momentul ala in care ti-ai cheltuit toti banii pe avans, acte, taxe si dupa ce cumperi, involuntar apare un „lasa ca dormim pe saltea”. Si de gatit, aducem mancare de la mama...
N-am vrut sa fie la fel. Am vrut sa fie altfel. Am vrut sa va mutati azi si tot azi, sa FITI ACASA. Sa va bucurati de ACASA. Sa dormiti in patul vostru nou. Sa va puneti hainele in sifonierul vostru nou. Sa gatiti impreuna cina in bucataria voastra noua, sa luati masa la masa voastra noua. Sa va tineti sampania la rece in frigiderul vostru nou.
Asa ca am mobilat si utilat complet casa. Baile, bucataria, dormitoarele, sufrageria. Paturi, canapea, fotolii, sifoniere, mobilier de bucatarie. Cuptor, plita, hota, combina frigorifica. Mobilier de sufragerie, pantofar, cuier.
Am pus tot. N-am pus televizoare in schimb. Si, am lasat un dormitor nemobiliat, gandindu-ne ca, acolo poate fi atat dormitor de copil cat si birou. Si sa va lasam pe voi sa ne spuneti ce vreti sa fie aici. Ca la final, totul sa „va vina manusa”.
Am ales mobilier realizat pe comanda. Bucatarie cu usi din mdf si sistem soft close.
Am ales electrocasnice Samsung si Beko.
Am ales sa punem inclusiv perdele si draperii.
Ca voi, sa veniti, sa va indragostiti si ...sa nu mai plecati!
Vreti sa-ndragostiti vara aceasta? Sunati si haideti sa vedeti cum arata viitorul vostru.